Voorstellen

Ik zal mij voorstellen, ik ben Joke Ackermans. Ik woon in Berg en Terblijt.
Ik heb het geluk gehad om op te groeien op de boerderij van mijn grootouders. Hier heb ik dan ook mijn liefde voor dieren geleerd.
Omdat we altijd een grote schare dieren hadden koeien, kippen, konijnen, varkens, katten en natuurlijk ook honden, was er altijd wel iets te verzorgen en knuffelen.
Helaas hebben we na het overlijden van mijn opa langzaam al het vee weg moeten doen. Ondertussen hadden we zelf al katten, een  hele volière met verschillende soorten parkieten waarvan ik er veel zelf met de hand heb opgetrokken. In 2005 heb ik na zeer lang moeten wachten mijn eerste hond een maltezertje Sammy gekocht. En sinds 2006 hebben we zelfs weer kippen.

Nadat ik mijn eigen hondje had wilde ik zoveel mogelijk weten over de verzorging ervan. Ik borstelde haar, deed haar regelmatig in bad, knipte de haartjes onder de voeten weg en plukte de oortjes uit. Maar ik wilde nog beter voor haar kunnen zorgen.
Om haar die verzorging te kunnen geven ging ik op internet opzoek naar zoveel mogelijk tips en informatie. Daar vond ik ook de site van Cursuscentrum Dierenverzorging Barneveld, Waar ik zag dat er ook een opleiding tot Hondentrimmer bestond. Na de opendag te hebben bezocht. Heb ik me meteen ingeschreven voor de opleiding. Deze was best pittig maar heel interessant.
Waar we behalve alle rassen moesten kennen ook de ziekteleer, anatomie, parasieten, voeding en voortplanting moesten kennen. En behalve van twee top trimsters ook les kregen van een kynoloog en dierenarts. In april 2007 ben ik voor het theorie gedeelte geslaagd. Gedurende de opleiding moesten we minimaal 640 uren stage lopen. Die werden ondersteund door praktijkdagen op school.
Doordat ik tijdens de stage bij meerdere trimsalons een kijkje ben gaan nemen om hun werkwijze te zien, (iedere trimster heeft haar eigen manier). En daarbij heb ik toen ook gelet op de inrichting van hun salons.

Dit alles is nu dan eindelijk samen gekomen tot mijn eigen trimsalon; Sammy’s Trimsalon. En hoe kan het dan ook niet anders dan vernoemt naar mijn klein schatje Sammy waar het allemaal mee begon.

Regelmatig volg ik nog cursussen om uw hond nog beter te kunnen behandelen, en u bij kan staan in advies.

 

André Boos

André is afkomstig uit Plombières België. Hij woont in Gulpen samen met z’n vriendin twee kinderen en hun honden. Hij heeft z’n hele leven honden gehad en ermee getraind. Op dit moment doet hij ook nog africhting met z’n Mechelse Herder.En hij is ook altijd samen met zijn vriendin actief met hun honden bezig; trainingen, wandelingen, shows…

Kortom André vind het geweldig om met honden bezig te zijn. Zo is hij ook hier terecht gekomen.. hij wilde meer weten van vachtverzorging. En na een stage is hij nu hier werkzaam in de salon. Zijn werkzaamheden bestaan uit het wassen föhnen of kammen van honden. Ook het onderhoud  van de trimsalon en mij assisteren.